2000

2000
…. maakte ik, omdat het vorige probeersel zo leuk was, het eerste jaarlijstje. Het ‘lijstje’ is een zeer beperkte oplage verstuurd naar enkele vrienden. De reacties waren gematigd positief (de oplage nam wel iets af). Maar het was de start voor een leuke hobby: aan het einde van elk jaar een muziekale terugblik: THEWO presents….. 2000

01 Radiohead – Everything In It’s Right Place
02 Tragically Hip – The Bastard
03 Calexico – Drenched
04 BB King & Eric Clapton – I Wanna Be
05 Krezip – Thought You Would Be
06 De Vliegende Panters – Harde Stukjes Poep
07 Anastacia – Not That Kind
08 D’Angelo – Spanish Joint
09 Kruder & Dorfmeister – Count Basic Gotta Jazz
10 St Germain – Sure Thing
11 Arlington & Cameron – Le Flic Et La Fille
12 David Gray – Babylon
13 Motorpsycho – Stained Glass
14 Keith Caputo – Cobain
15 Radiohead – Optimistic

In 2000 kwam Kid A van Radiohead uit. Voor mij het beste album van dat jaar. Niet over de hele breedte zo sterk als de voorganger OK Computer maar weer vernieuwend (Everything In It’s Right Place) of een aanstekelijk nummer met positieve uitstraling(Optimistic).

Aan Motorpsycho heb ik een aparte pagina gewijd omdat het een van mijn favoriete live bands is en in Nederland een beetje ondergewaardeerd zijn. Alhoewel dat ook weer zo zijn voordelen heeft want dan je de band ook nog in kleinere zalen (type Effenaar in Eindhoven) horen schitteren.

Op lounge gebied (voor een dagdromer als ik een prima muziekstroom) brak St. Germain helemaal door. Altijd lekker in de auto, rijdend met een ondergaande zon links, rechts, achter of voor (wel blijven opletten).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.